Meer over Inge

Inge Alberts-de Groot (1962) staat met aandacht en liefde in het leven. Ze past het begrip ‘harmonie’ zo breed mogelijk toe; zowel persoonlijk als in haar werk als professional organizer. Ze is praktisch ingesteld en kan veel werk verzetten. Het geeft haar voldoening als ze na het opruimproces ziet hoe haar klanten genieten van een harmonieuzere omgeving en hoe hun talenten tot bloei kunnen komen.

Inge heeft ervaring met gezinnen, alleenwonenden, ouderen en mantelzorgers, mensen met autisme, ADHD, depressie, dementie en hulp bij verhuizingen. Ze observeert situaties zonder te oordelen. Altijd onderzoekt en respecteert ze de drijfveren voor iemands handelen, biedt steun waar nodig en laat los als de ander weer op eigen kracht verder kan.

Structuur aanbrengen in dag- en weekindeling, agendaplanning en het organiseren van taken en activiteiten zijn onderdeel van de coaching. Inge is belangstellend en zonder oordeel over wat iemand beweegt, of hoe bepaalde keuzes zijn gemaakt waardoor een manier van leven of wonen is ontstaan. Ze respecteert en bewaakt de privacy van haar klanten.

Inge houdt van de natuur en is groot voorstander van recycling en hergebruik van materialen. Ze bekijkt met haar klanten welke spullen kunnen worden hergebruikt en is voorstander van gescheiden afvalinzameling. Tijdens het opruimen gooien haar handen niets weg zonder toestemming van haar klanten.

Op verzoek geeft ze lezingen of workshops over opruimen of timemanagement (Zet de tijd naar je hart).

Inge is HSP, een hoog sensitief persoon en ziet die eigenschap als kracht. Ze heeft in haar eigen leven ook moeilijke perioden doorgemaakt, tegenslagen overwonnen en veerkracht ontwikkeld. Met een rijke innerlijke belevingswereld voelt ze snel aan wat voor anderen belangrijk is.

Tot 2010 heeft ze gewerkt als verpleegkundige en secretaresse in het ziekenhuis in Almelo.

 

Inge is getrouwd met Hilbrand, heeft een zoon en een dochter, schoondochter, schoonzoon en zes kleinkinderen

 

Muziek:

Naast professional organizer is Inge zangeres van Quatre Tickets de Swing en van Just the two of us

www.quatreticketsdeswing.nl een gipsy-jazzensemble

www.justthetwoofus.eu duo met Peter Swart, saxofonist

 

Schrijven: 

Debuutroman, het autobiografische 'Grondvesten - overeind blijven als je basis wankel is' verscheen in juni 2020 bij Uitgeverij Blooming. 
Een nieuwe fictieve roman is in de maak, met behulp van schrijfcoaching door Josha Zwaan www.joshazwaan.nl 

 

Hoogsensitief: www.hsperson.com (Elaine Aron)
www.susanmarlettahart.com (Susan Marletta Hart)

Inge is 11 jaar lid geweest van de NBPO, de Nederlandse Beroepsvereniging voor Professional Organizers. In die periode hield ze door middel van Intervisie bijeenkomsten met collega organizers haar vakkennis op peil. Voor een overzicht van collega organizers in Nederland kunt u de website van de NBPO raadplegen: Vind PO – NBPO